NGF 9-Stappenplan 2018-12-25T11:56:16+00:00

Het NGF 9-stappenplan

In 2012 heeft de Nederlandse Golf Federatie een systeem geïntroduceerd om (beter) te leren golfen. Het zogeheten 9 stappenplan leidt je in fasen op tot een steeds betere golfer. De methodiek die erachter zit heeft tot doel je te helpen met zelf bepalen hoe je jezelf als golfer wilt ontwikkelen. Golfacademy Brian Griffiths gebruikt deze methodiek ook.

De 3 stappen voor beginnende golfers

Stap 1: golfbaanpermissie

Je maakt kennis met de omgeving op de golfbaan en leert de basisbeginselen van golf: techniek en etiquette. Hiermee ben je in staat om op een plezierige en veilige manier baanervaring op te doen. Je leert ook hoe je zelf kunt oefenen en je fysieke voorbereiding kunt doen. Fairplay binnen de golfsport staat hoog in het vaandel.

Stap 2: clubhandicap 54 (GVB)

Sla je slag en aan het einde van deze stap kun je spelen in de baan volgens de etiquette- en golfregels die voor de beginnende golfer belangrijk zijn. Je maakt door middel van ervaringsgericht leren kennis met de golfsport. Door te oefenen, leer je ook waar je staat in je ontwikkeling.

Stap 3: naar handicap 36

Tijdens deze stap ga je meer lengte in je slagen krijgen door de inzet van verschillende golfclubs. Je gaat de beleving op de golfbaan vergroten door actief te spelen. Er ontstaat een duidelijker beeld van je eigen spel en mogelijkheden, waardoor je de holes slimmer speelt. Je blijft je doorontwikkelen op weg naar een grotere succesbeleving!

De 3 stappen voor gevorderde golfers

Stap 4: naar handicap 28

Door meer vastigheid te creëren in de lengte en het spel rondom de green, zal het niveau verbeteren. Je voelt je steeds comfortabeler op de golfbaan en nu de driver in het spel wordt opgenomen, kan daar nog meer van worden geprofiteerd. Je behoefte om deel te nemen aan wedstrijden wordt steeds groter. Het aantal bogeys neemt toe en het aantal double bogeys neemt af.

Stap 5: naar handicap 20

In deze stap ga je bewuster om met de clubkeuze, zowel vanaf de tee als rond de green. Door je voor te laten bereiden op en mee te doen aan wedstrijden vergroot je de ervaring op het gebied van course management, tactiek en regels. Je zoekt medespelers om ook buiten de baan te werken aan het golfspel. Oefenen doe je met zijn allen en je vraagt je af tot waar je ambitie gaat.

Stap 6: naar handicap 15

Dit is het breekpunt! Voor deze categorie spelers gaan strategie en slagen binnen 100 meter van de hole een grotere rol spelen. Wedstrijd- en competitie-ervaring brengen het presteren onder druk al een beetje onder de aandacht. Je gaat langzaam de puntjes op de ‘i’ zetten en je bent ook regelmatig aanwezig op de oefenfaciliteiten.

De 3 stappen naar topgolfer

Stap 7: naar handicap 9,9

Je bent hard op weg naar een single handicap; een mijlpaal! Om hier te komen, ga je werken aan het verkleinen van je foutmarge en de slagen binnen 50 meter van de green. Je bent gedreven aan het trainen en je ontwikkelt een goede vaste routine om een meer voorspelbaar resultaat te behalen. Je gaat je successen vieren!

Stap 8: naar handicap 4,4

Je bent inmiddels een zeer intensieve golfer geworden. In deze stap gaat het om het korte spel. Het voorkomen van fouten in lastige situaties vormt voor jou de uitdaging. Je werkt aan voortdurende ontwikkeling van je golfspel. Tevens zijn wedstrijden een enorme ervaring op het mentale vlak. Je traint gestructureerd volgens een plan dat je samen met de professional hebt opgesteld.

Stap 9: naar handicap 0

In deze fase ben je kritisch op jezelf en heb je oog voor detail. Je bent je techniek aan het verfijnen en ontwikkelt je mentale en fysieke vaardigheden tot een hoogtepunt. Waar eindigt voor jou het succes? Je denkt erover na om nationale en internationale wedstrijden te spelen en je bent zorgvuldig in het bepalen van de wedstrijden waar je wilt pieken.

Golfacademy Brian Griffiths en het stappenplan

Stap 1 van het stappenplan kun je doen in onze cursus Baanpermissie in 1 dag
Daarna kun je Stap 2 doen met onze cursus In 2 dagen naar handicap 54

Heb je je GVB (dat tegenwoordig handicap 54 heet) en wil je je handicap verlagen? Dan kun je naast zelf veel oefenen kiezen voor deelname aan de verschillende themalessen die regelmatig worden aangeboden of alleen of samen met enkele anderen – in overleg met een van onze pro’s – een lespakket op maat samenstellen.

PS: Deelnemers aan golfcursussen dienen gepaste kleding en geschikt schoeisel te dragen (bijvoorbeeld sportschoenen, sneakers of andere schoenen zonder hoge hakken of profielzolen). Geboekte cursussen gaan onder alle weersomstandigheden door (uitgezonderd onweer).