Oosterhoutse sinds kort NGF ‘Committed to Jeugd’ gecertificeerd

Voor de Nederlandse Golf Federatie vormt de jeugd een belangrijke doelgroep. Daarom heeft de NGF de afgelopen jaren twee programma’s ontwikkeld om de jeugd enthousiast te maken én te houden voor golf. Het programma ‘Committed to Jeugd’ is bedoeld voor elke club, golfbaan of golfprofessional, die een goed jeugdprogramma wil ontwikkelen en verankeren binnen de club of het bestaande jeugdprogramma wil verbeteren.

jeugdHet programma is ontwikkeld voor golfclubs met een eigen baan en gaat uit van een samenwerking tussen vrijwilligers van de club (jeugdcommissie en jeugdcoaches) met de golfbaan en de golfschool of golfprofessional. De Oosterhoutse Golf Club is er trots op dat de club sinds kort is gecertificeerd door de NGF.

De achtergrond van de ontwikkeling van de programma’s:
Golf is een geweldige sport; voor jong en oud, voor fanatieke sportbeoefenaars en ook voor recreanten. Hoewel steeds meer jeugd al op vroege leeftijd geïnteresseerd en gefascineerd raakt door golf, is het aantal jeugdige spelers ten opzichte van de totale sportpopulatie laag. Vanuit de ambities van de Nederlandse Golf Federatie op het gebied van talentontwikkeling en topgolf, is het van belang het aantal jeugdspelers te laten groeien. Het programma Committed to Jeugd is een instrument vanuit de NGF voor golfclubs, golfbanen en golfprofessionals om de jeugd op een leuke en eigentijdse wijze kennis te laten maken met de golfsport. En de jeugd op te leiden tot enthousiaste golfers.

 

2016-11-29T14:46:13+00:00