TRACKMAN 2019-03-13T20:24:11+00:00

De TrackMan

Als eerste Teaching Professional in de Benelux is Brian Griffiths les gaan geven met de TrackMan launch monitor. De TrackMan wordt gebruikt door alle top golf fabrikanten, door clubfitters, door top teaching professionals en door de beste golfers ter wereld, zoals Rory McIlroy, Justin Rose en Nederlands beste golfer Joost Luiten. De TrackMan wordt gezien als marktleider in zijn soort en is het meest accurate radargestuurde meetapparaat in de golfwereld. Ook de uitzendingen van de PGA Tour maken gebruik van de prestaties van de TrackMan.

De TrackMan meet, met behulp van Doppler radar technologie, driedimensionaal de beweging van de club en de gehele balvlucht van impact tot landing. Deze meting gebeurt met een ongekende precisie. De software geeft een complete en duidelijke statistische analyse van de swing en de balvlucht, inclusief alle belangrijke club informatie. Sinds mei 2015 beschikt Brian over het nieuwste model, de IIIe. Daarmee kan hij vooral ervaren golfers die inmiddels een redelijk stabiele golfswing hebben ontwikkeld, precies laten zien en leren hoe ze hun golfswing verder kunnen optimaliseren.

Trainen met dezelfde apparatuur als de wereldtop

Wil je als ervaren golfer stappen zetten richting een nóg lagere handicap en wil je weten wat trainen met dit geavanceerde apparaat voor jou kan betekenen?

Op de website van het bedrijf achter de TrackMan staan meerdere filmpjes waarin top teachingpro’s en topgolfers vertellen over hun ervaringen. Onderstaande video met enkele topcoaches en onder andere Justin Rose, Martin Kaymer, Luke Donald en Tiger Woods is zeker de moeite van het bekijken waard.

Brian en de TrackMan

Vlak nadat Brian zijn eerste TrackMan aanschafte (toen hij nog werkzaam was op Golfclub Midden-Brabant in Esbeek), maakte Omroep Brabant de volgende reportage: